Sur le Pont d’Avignon

Vaisons-la-Romaine – Avignon (76,69 km.)
Descans a Avignon
Avignon – Barcelona (6,25 km. en bici)

Després de dormir moltes hores (ahir vam caure rendits quan tot just eren les 9 el vespre) ens disposem a partir cap a Avinyó. Avui el camí serà força planer però tenim un trosset de bona pujada per començar. Les nostres cames no dónen crèdit però les despertem a marxes forçades!

A mig matí arribem a Orange i jo no em puc resistir a entrar dins el teatre romà. Quina passada!

Avui el ventoux no ens ha volgut abandonar i seguim patint les conseqüències de voler lluitar contra els elements fins que aconseguim arribar a Avinyó tocades les 5 de la tarda.

La cervesa d’avui la prendrem davant de l’impressionant Palau dels Papes. La nostra ruta s’ha acabat!

I després d’11 dies pedalant sense parar… avui farem dia de descans! Comencem fent una mica de dissabte (rentadores, endreça d’alforges, etc.) i de seguida anem cap al centre. Tenim ganes de visitar el Palau dels Papes on, per més inri, hi ha una exposició del Barceló que té molt bona pinta!

Passat i present s’uneixen mitjançant màscares i escultures que interactuen amb obres de temps remots. Després seguirem un parell de rutes per la ciutat i veurem llocs tan emblemàtics com el famós Pont d’Avinyó o els jardins de Doms. Una ciutat molt agradable, certament. A mitja tarda, però, hi ha un afer que ens fa abandonar el turisme: trobar un restaurant per al nostre sopar de gala. El “New Ground” serà el restaurant escollit i el menú, immillorable: torradetes amb foie i ceba caramelitzada, confit d’ànec a la mel d’espígol i filet de bou amb salsa de foie i bolets. Brutal!

Del viatge de tornada, em quedo amb la imatge de postal que ens ha ofert la ciutat d’Avinyó a primera hora del matí. À bientôt Provence!