Sota l’atenta mirada de Le Luberon

St. Michel de l’Observatoire – Apt (54,10 km.)
Apt – Lagnes (64,04 km.)
Lagnes – Blauvac (49,39 km.)

Quan sona el despertador tenim la sensació que no hem dormit gens: jo no he parat de tossir en tota la nit i el descans ha sigut molt intermitent. Però ens posem a pedalar per carreteretes marcades com a LVBR (Luberon en Vélo Bike Route) i ens anem desvetllant poc a poc. Els poblets que travessem avui són ben pintorescos:

Reillane té una llibreria que enamora el Mateu (i, evidentment, hi compra llibres); Priorat de Carluc una esglesieta i una necròplis dignes de ser estudiades; i Céreste, unes baranes perfectes perquè el senyor Marcet pugui estendre la roba humida mentre dinem, a més de dues dones molt simpàtiques que ens regalen una bossa de prunes!

Però els regals d’avui no acabaran aquí: a Apt (final d’etapa), la fornera em regalarà una barra de pa! (Serà per la pinta de cansada que faig?). Avui berenarem una Grimbergen i unes fritjes, tot recordant la nostra estimada Bèlgica, i farem compra de provisions per reomplir l’alforja alimentària.

El sopar serà de gala: dues llaunes de raviolis (enlloc d’una com habitualment) amb formatge Conté i una ampolleta de vi blanc. Bon profit!

Avui vorejarem tot el massís del Luberon el qual ens vigilarà com si es tractés d’un immens drac. La vegetació és molt més verda i el dia menys calurós.

Passem per Lacoste, el poble on hi tenia el seu castell el Marquès de Sade; i just després ens hem de protegir d’uns gossos enfurismats que volen “jugar” amb nosaltres. Amb una mica de diàleg aconseguirem apaivagar-los i arribarem a Oppède-le-Vieux (vila que conserva un nucli antic del segle XV) on dinarem i farem bona volta per relaxar les cames.

Aquesta tarda encunyarem un nou adjectiu: carretera patchwork, que farem servir sempre que ens trobem un asfalt apedaçat amb tot tipus de materials i amb una ciclabilitat dubtosa. En fi, el camí serà així fins a Cavaillon (final d’etapa) on, malgrat l’estat del meu cul, haurem de prendre una decisió d’urgència: començarem la següent etapa fins a Lagnes perquè no volem dormir en aquesta ciutat tan atabaladora. Un cop trobat el càmping (tasca gens fàcil) anirem a fer un bany al riuet que passa per allà, fent cas omís de les advertències de temperatura que ens fa la noia de recepció (“14ºC?? això serà perfecte per nosaltres!”). Quin fred! Però bé, s’ha de reconèixer que ens deixa com nous! Avui gaudirem d’una bona estona a la terrasseta, fent una Leffe Blond, llegint i escrivint batalletes.

Sembla ser que el meu cul ja està força recuperat així que seguirem fent camí! Tota la pujada que fem a primera hora ens condurià cap a Gordes, una ville perché (poble penjat) tan bonica com turística (això ho descobrirem després de pagar 12€ per una cervesa i una cola bio!). Com que encara ens queda força pujada, anirem fins al Col de Murs (627m.) i gaudirem profundament de la baixada que ens menarà fins a Malemort. Exhaustos, dinarem pa amb tomàquet i sardines amb mostassa i farem una bona migdiada. Però el sol ens ha jugat una mala passada i estem força insolats per la qual cosa podrem comprovar que el nom del poble no és en va! Marxem de Malemort sisplau!


Tot i el malestar aconseguirem arribar fins a Blauvac i plantem la tenda en un càmping municipal amb vistes al Mont Ventoux. La nostra propera gran fita ja s’acosta!