On commence nôtre Tour de Provence

Barcelona – Marseille (8,56 km. en bici)
Marseille – Signes (71,76 km.)
Signes – Les Arcs (94,35 km.)

Encara amb lleganyes als ulls, baixem les bicicletes i les alforges des del 5è pis de casa el Mateu i ens dirigim a l’Estació de Sants on ens espera un tren que ens ha de portar a França.

Avui dedicarem tot el dia a desplaçar-nos fins a Marseille, on arribarem després de passar-nos una pila d’hores sobre raïls.

Marseille no té càmping, fantàstic! Ah! I l’alberg està a les afores! En fi, ens deixem aconsellar i finalment acabarem dormint en una pensió de mala mort després de fer una bona volta pel centre.

Malgrat ahir vam fer algun quilòmetre, avui comencem a pedalar oficialment! Volem seguir una ruta del Cycling France (Lonely Planet) i per això haurem d’arribar fins al poble de Les Arcs. Agafem la carretera de la costa cap a Cassís on arribem després de fer el nostre primer coll, el Col de Gineste (327 m.). Degustem un típic pastís (beguda de la ciutat per excel·lència) i seguim enfilant fins a La Ciotat on dinem envoltats d’homes que juguen a la petanca i descansem una estona.

Quan ens hi tornem a posar, la calor ha disminuït una mica (sort!) i podem afrontar amb més forces el terreny irregular que tenim per davant fins arribar a Signes, on haurem de plantar la tenda en un càmping abandonat (l’amo del bar del poble ens dirà que no tenim cap altra alternativa). Cap problema, amb un tros de terra en tenim prou! Muntem el campament, sopem i quan estem a punt de ficar-nos al llit… la càmera! El Mateu se l’ha deixada al bar! Però és tard i ja està tancat: no hi ha més remei, haurem d’esperar a demà.

El dia comença amb una bona notícia! El Mateu ha recuperat la seva càmera! I ens posem en marxa seguint un bell costum francès rouler doucement (és a dir, pedalar tranquil·lament). Encara ens queden força quilòmetres fins a Les Arcs i necessitem fer una ruta una mica planera. El paisatge anirà canviant i poc a poc començarem a notar l’olor i els colors de la Provença. Malgrat seguir l’opció més llarga, passarem per poblets encantadors on podrem aturar-nos a comprar provisions i dinar (com és el cas de Cabasse). Ens hi tornarem a posar força ràpid (en direcció al Lac de Carcès) i la calor ens passarà factura (sobretot a mi). Però el pitjor encara ha d’arribar: la carretera està tallada just en el tram final! Malgrat el cansament, haurem de reconduir la ruta i arribar fins a Les Arcs per la nacional que hem intentat evitar tot el dia. (No puc més!) Sort que el càmping està a l’entrada del poble i podem dutxar-nos com és degut (malgrat hagi de ser amb aigua freda!). Tot fent una copa de vi farem una mica de valoració i planificarem l’endemà: serà un dia dur.