Arribar a Varsòvia: tota una epopeia!

Barcelona – Girona – Katowice – Warsaw
Visita a Warsaw

Som a punt de començar el meu primer viatge en bicicleta però els nervis no ens impediran fer una mica de gresca nocturna. Estem en plenes de Festes de Gràcia i volem aprofitar per despedir-nos dels amics! Però el metro no espera i a quarts de dues baixarem cap a casa l’Àlex, on tenim les bicis preparades. Avui serà un dia llarg però la il·lusió ho compensa tot!

Arribem a l’aeroport de Girona ben adormits i amb ganes de facturar les bicicletes ràpid.

Per sort, les hostesses de Wizzair no ens posen massa problemes i en tenim prou amb desinflar les rodes. Primer obstacle superat! L’avió sortirà amb 4 hores de retràs però aprofitarem l’estona jugant al Jungle Speed i fent llista del que voldrem visitar a Warsaw.

Ja en terres polaques (a Katowice), posem a punt les bicicletes i ens disposarem a agafar un tren cap a la capital (tasca gens fàcil tenint en compte l’elevat nivell de comprensió del polac que tenim tots dos).

En fi, finalment aconseguirem el nostre repte i arribarem a Varsòvia a les 11 de la nit: tenim molta gana i hem de buscar un càmping JA!

La nostra visita per Varsòvia serà curta però intensa. Començarà amb dues expos de fotos: una al Palau Kultur, (on podrem veure la vida quotidiana a la dècada dels 1970s) i una altra al carrer, prop del parc Ogrod Saski, titulada War Saw. Aquesta segona ens permetra fer-nos una idea molt gràfica de com va ser la reconstrucció de la ciutat després de la Segona Guerra Mundial. El cas antic (o staro miasto) serà, precisament, un gran exemple de zona completament reconstruïda mentre que el guetto de Varsòvia conserva en major mesura els aires de l’antiga Polònia.

Sentir l’Estaca d’en Lluís Llach cantada en polonès ens retornarà uns intants a la nostra terra però, per contrarestar-ho, avui ens iniciarem en la cuina nacional i provarem els pierogui (uns raviolis curiosos), el bigos (una sopa espessa de col i altres vegetals) i la sopa de bolets. Tot regat amb unes Tyskie (cerveses polaques)!