El merescut descans dels Bons Homes i les bones dones

Montferrier – Mirepoix (19 km.)
Mirepoix – Pamiers – Barcelona (23 km. en bici i uns 400 en tren)

En la parada d’habituallament d’avui trobem un embotit excels (fuet de foie) que, evidentment, comprem. Avui som uns reis i arribarem a Mirepoix pràcticament xiulant. A les 12 del migdia ja estem asseguts en una terrasseta de la bonica plaça medieval del poble amb un somriure d’orella a orella i una cervesa a la mà. Ara sí que podem donar el viatge per culminat!

Avui dinarem de picnic per la plaça, soparem a Chez Pap’s (un restaurant immillorable on provarem tots els plats de canard que surten a la carta) i dormirem a l’Ancienne Gendarmerie, una bonica casa d’hostes on rebrem un tracte (i un esmorzar) immillorable. Es pot demanar més? Quin gran poble!

 

El viatge s’acosta a la seva fi però l’esmorzar que ens ofereixen a l’Ancienne Gendarmerie no ens fa estar pas tristos ans el contrari. Sortim pedalant en direcció Pamiers encantats d’haver arribat fins a Mirepoix i convençuts que tard o d’hora hi tornarem! Ara només ens queden una estoneta de pedalada suau (intercalada amb alguna pujada inesperada) i força hores de tren! Primer viatjarem de Pamiers (ciutat agermanada amb Terrassa, per cert) a La Tour de Carol i des d’allà ja agafarem el tren cap a Barcelona. L’enllaç és força curt però això no ens impedirà de cuinar-nos unes llenties a l’estació. Últim àpat de fogonet.

 

Quin gran viatge!