Aproximació al Camí dels Bons Homes

Barcelona – Terrassa (33 km.)
Terrassa – St Feliu Sasserra (60 km.)
St Feliu Sasserra – Berga (40 km.)

Oficialment, el Camí dels Bons Homes comença a la ciutat de Berga però com que disposem del temps i les ganes, hem decidit començar la ruta des de Barcelona.

Tot iniciant el que acabarà sent una tradició, sortim cadascú de casa seva i ens trobem en un punt intermig: al començament de la Carretera de les Aigües. Enfilem amunt per tal de superar el turó del Tibidabo i entrem al Vallès on el Monestir de Sant Cugat és testimoni del nostre esmorzar. Seguint el Camí dels Monjos, amb les seves corresponents pistes pedregoses, arribarem a Terrassa passada l’hora de dinar. Allà haurem de fer alguns tràmits (comprar una camel pel Mateu i anar a buscar sacs de dormir a cals Baltà) i, per suposat, també agafarem forces sopant a casa els Marcet i fent una birreta (La Trappe) de bona nit.

Seguint les empremtes dels ciclistes més matiners, ens dirigim cap al Coll d’Estenalles (870m.), al Parc Natural de Sant Llorenç. La calor fa acte de presència, les pujades són pronunciades i els nostres genolls comencen a notar la falta d’entrenament, però aconseguim fer el coll i rebem la visita del Joan i l’Àngels, els pares del Mateu.


Seguint la carretera descendent, passem per Navarcles (poble natal de Bernat Estanyol, protagonista de “L’Església del Mar”) i ens aturem a Sant Feliu Sasserra (terra de bandolers com Perot Rocaguinarda). Allà plantarem la tenda en un lloc discret i just abans de sopar rebrem la visita del Jordi i l’Ana, que ens faran l’habituallament abans d’anar-se’n al Món Sant Benet.

La tercera jornada ciclista comença una mica més tard (cap a les 10h) per falta de descans i jo ho pagaré amb una picada d’abella a Prats de Lluçanès. La carretera fa força pujada però després de pedalar persistentment durant tot el matí tindrem unes merescudíssimes patates emmascarades a Can Garretà (Graugers). Malgrat gaudir molt de l’àpat, en patirem les conseqüències tot pedalant amb la panxa plena fins a mitja tarda! Arribarem a Berga per fer nit i ens prepararem per iniciar el Camí dels Bons Homes oficial.