Pedalo ergo endrapo (VI)

Despres d’uns dies de crisi de sabors turcs, podem afirmar que ens hem reconciliat amb els productes regionals i hem reinventat els nostres menus. Tenint en compte la tipologia nomada del nostre viatge, els aliments que consumim han de ser aptes per sobreviure la dura vida de l’alforja-rebost. Pero el descens de les temperatures (en picat, per cert!) ens esta ajudant força: el que al mes de setembre semblava un forn portatil, ara es una petita nevera amb episodis de congelador. Es per aixo que ens hem aventurat a comprar lactics com mantega o formatge fresc i hem tornat als tomaquets despres d’avorrir totes les salses sucedanies.

Pero el que, realment, ha fet girar 180 graus les nostres menges es quelcom tant senzill com la mel. Sembla mentida pero admet tantes combinacions que encara ens trobem en fase experimental. Mel amb olives, mel a l’entrepa de formatge, mel amb iogurt, mel amb galetes… I mel amb magrana i taronja, un dels darrers postres que estem promocionant. Fa dies, a Sevindikli, ens van regalar unes quantes peces de fruita i l’altre dia, veient que les magranes eren un pel acides, vam decidir fer provatures. I ens va quedar una macedonia exquisida! Molt recomanable, la veritat.

Magrana, taronja i mel a Beyşehir (Turquia)

Ah! I tambe tenim una nova recepta per quan volem alternar les sopes de llenties que ens ofereixen els sobres prefabricats de la zona: ous remenats amb embotit. I dic embotit a seques perque es gairebe l’unica opcio que es troba al pais: una mena de chopet axorissat, a rebossar d’especies i amb gust dubtos. A l’hora de dinar ja no el tolerem pero al vespre, saltejadet a la cassola amb bon oli d’oliva i sucant-hi pa es deixa prou.

Yumurta remenats! a Beyşehir (Turquia)

Ara nomes ens queda investigar una mica el gremi de restauradors de Konya, per veure si avui, nit de Nadal, podrem menjar quelcom mes suculent que un kebab o una çorba (sopa). A veure com ens va! De tota manera, el torro el tenim assegurat. Que per aixo l’hem estat carretejant des de Sofia!

 

Cast: Despues de unos dias de crisis alimenticia de sabores turcos, podemos afirmar que nos hemos recinciliado con los productos regionales y hemos reinventado nuestros menus. Teniendo en cuenta la tipologia nomada de nuestro viaje, los alimentos que consumimos tienen que ser aptos para sobrevivir la dura vida de la alforja-despensa. Pero el descenso de las temperaturas (en picado, por cierto!) nos esta ayudando bastante: lo que en septiembre parecia un hornillo portatil es, a dia de hoy, una nevera con episodios de congelador. Es por esto que nos hemos aventurado a comprar productos lacticos como mantequilla o queso fresco y hemos vuelto a los tomates despues de aborrecer todas las salsas sucedaneas.

Pero lo que, realmente, ha hecho girar 180 grados nuestras comidas es algo tan sencillo como la miel. Parece mentira pero admite tantas combinaciones que todavia nos encontramos en fase experimental. Miel con olivas, miel en el bocadillo de queso, miel con yogur, miel con galletas… Y miel con granada y naranja, uno de los ultimos postres que estamos promocionando. Hace dias, en Sevindikli, nos regalaron unas cuantas piezas de fruta y el otro dia, viendo que las granadas estaban un poco acidas, decidimos hacer probaturas. Y nos quedo una macedonia exquisita! Muy recomendable, la verdad.

Ah! Y tambien tenemos una nueva receta para cuando queremos alternar las sopas de lentejas que nos ofrecen los sobres prefabricados de la zona: huevos revueltos con embutido. Y digo embutido a secas porque es, casi casi, la unica opcion que se encuentra en el pais: una especie de choped achorizado, repleto de especias y de sabor dudoso. Para almorzar ya no lo toleramos pero por la noche, salteado en la cazuela con buen aceite de oliva y mojando pan se deja bastante.

Ahora ya solo nos queda investigar un poco el gremio de restauradores de Konya, para ver si hoy, Nochebuena, podemos comer algo mas suculento que un kebab o una çorba (sopa). A ver como nos va! De todas formas, el turron lo tenemos asegurado. Que por esto lo hemos estado carreteando desde Sofia!


Eng:
After a short crisis with Turkish flavours, we can affirm that we are already reconciled with regional products and we have reinvented our menus. As we are kind of nomads, all the food we buy needs to be suitable to survive inside our pantry pannier but the fall in temperature is helping us quite a lot: what was in September a sort of oven is, right now, like a fridge. That’s why we dare to buy stuff like butter, mayonnaise or white cheese.

But what we have perceived as a complete turnabout is the introduction of honey in our diet. We are still experimenting but we have already tried to mix it with olives, biscuits, yogurt, on the sandwich and with pomegranate! Many days ago, in Sevindikli, they gave us lots of fruit as a present and after seeing that the pomegranates and oranges were quite acid, we tried them with honey! The result was delicious.

Oh! And we also have a new recipe! By the time we want to alternate lentil soups we eat almost every night, scrambled eggs with Turkish sausage is the perfect solution. Fried with olive oil and with a good bread loaf… it’s marvelous!

Now we still have to investigate an important thing: where we will take our Christmas Eve’s dinner. We would try to find any special place among kebabs and çorbas (soups) but we will see what Konya can offer us! Anyway, we will eat for sure Catalan nougat. Just to keep closer to home!