Pedalo ergo endrapo (IV)

Imagineu-vos que un bon dia, com qui no vol la cosa, us desperteu a Bulgaria i amb una gana ferotge. Que menjarieu? Voleu algun suggeriment?Preneu nota!

IMG_1624

Preparant un banitza sota les ordres d'una local, la Kristina.

 

Per començar el dia amb energia, res millor que una bona racio de banitza (la variant bulgara d’aquella ensaimada de pasta de full anomenada burek a Bosnia, que aqui farceixen de formatge sirene).

IMG_1658

El nostre banitza

O pels amants del format torrades, unes purjeni filii (llesques de pa sucades amb ou i fregides) amb melmelada casolana.

Per dinar, potser us recomanariem quelcom mes light com una mica d’amanida shopska, a base de tomaquet, ceba, cogombre i formatge. Aixo si, tot regat amb rakia (un destil.lat que es pot obtenir a partir de diverses fruites, com per exemple la pruna) i ayran (beguda feta amb iogur, aigua i sal).

P1030789

Bebent ayran, ara per ara la nostra beguda oficial en ruta

I ja per tancar el dia, al vespre, optariem per la inigualable sopa shkembe chorba: una sopa de callos i llet condimentada amb una picada d’all cru i vinagre. Espectacular.

P1030739

El Lucho, el cuiner de l'schkembe chorba que vam degustar

P1030741

Detall de la sopa en questio

Ah! I segons els locals, remei infalible per un bon mati de ressaca!

Bon profit!

 

Cast: Imaginaros que un buen dia, asi por casualidad, os despertais en Bulgaria y con un hambre de lobos. Que comeriais? Quereis alguna sugerencia? Tomad nota!

Para empezar el dia con energia, nada mejor que una buena racion de banitsa (la variante bulgara de esa ensiamada gigante de hojaldre que los bosnios llamaban burek y que aqui rellenan de queso sirene). O, para los amantes del formato tostadas, unas purjeni filii (rebanadas de pan mojadas en huevo y fritas) con mermelada casera.

Para comer, quizas os recomendariamos algo mas light como un poco de ensalada shopska, a base de tomate, cebolla, pepino y queso. Eso si, todo regado con rakia (un destilado que se puede obtener a partir de distintas frutas, como por ejemplo la ciruela) y ayran (bebida hecha con yogur, agua y sal).

Y para cerrar el dia, por la noche, optariamos por la inigualable shkembe chorba: una sopa de callos y leche condimentada con una picada de ajo crudo y vinagre. Espectacular. Ah! Y segun los locales, remedio infalible para una buena manana de resaca!

Buen provecho!

 

Eng: If suddenly, one day, you wake up in Bulgary and you don’t know how to eat… note down! We make you some suggestions.

In order to start the day full of energy, a big plate of banitsa (the Bulgarian burek but stuffed with  sirene cheese instead of meat). Or, if you normally preffer the toastes, you can prepare them fried with beated eggs and put on homemade jam.

For lunchtime we would recomend you something lighter as shopska salad (made with tomatoes, onion, cucumber and cheese) with rakia and ayran, two traditional drinks. The first one is a liqueur made with fermented fruit and the second one, softer, is prepared with yogurt, water and salt.

And finally, for dinner, the best soup ever! The Shkembe chorba: a tripe and milk soup seasoned with garlic and vinegar. Spectacular! Oh! And also a very good solution for hangover mornings (as locals say)!

Enjoy you meal!