Taller 24h. (III)

“Para, para! Has punxat!” es una frase que es pot donar fent un viatge en bici. Sobretot si es llarg. Pero es una frase que sempre esperes sentir un dia a les 5 de la tarda, quan ja tens la tenda plantada i t’has dutxat; o al migdia, amb la panxa plena; o ja seria total si la sentissis el dia de descans.

Pero aixo seria massa facil. Es molt mes emocionant sentir-la un dia a quarts de 8 del vespre, quan tot es fosc; quan portes tot el dia fent pujades de plat petit, pinyo gran i llengua fora; quan fa un fred de collons i quan fa dues hores que estas a punt d’arribar a Gorazde. Es molt millor!

Aixo si, quan la sents no hi ha res a fer, ja saps el que toca. Parar, descarregar tot l’equipatge, posar la bici cap per avall i obrir l’alforja taller. A partir d’aqui, la solucio es a les teves mans. Crionitzades, per cert.

IMG_1500

Enmig de la tragedia, es poden veure les llums de Gorazde al fons.

 

Sort que viatjo amb un modest pero experimentat apedacador de bicis i el que hauria pogut acabar en congelacio irreversible, va quedar nomes en una anecdota mes!

 

Cast: “Para, para! Tienes una rueda pinchada!” es una frase que se puede dar haciendo un viaje en bici. Sobre todo si es largo. Pero es una frase que siempre esperas oir un dia a las 5 de la tarde, cuando ya tienes la tienda plantada y te has pegado una ducha; o al mediodia, con la barriga llena; o ya seria la ostia oirla el dia de descanso!

Pero todo esto seria demasiado facil. Es mucho mas emocionante oirla un dia a las 8 de la noche, cuando todo esta oscuro, cuando llevas todo el dia subiendo con la bici como un campeon, cuando hace un frio tremendo y cuando hace dos horas que estas a punto de llegar a Gorazde. Es mucho mejor.

Esto si, cuando oyes la frase fatidica no hay nada que hacer, ya sabes lo que toca. Parar, sacar todo el equipaje, girar la bici y abrir la alforja-taller. A partir de aqui, la solucion esta en tus manos. Crionizadas, por cierto.

Suerte que viajo con un modesto pero experimentado apedazador de bicis y lo que podria haber terminado en congelacion irreversible se quedo solo en una anecdota mas!

 

Eng: “Stop! You’ve a flat tire” is a fatal sentence that you always expect to hear at 5 pm, when you have already put the tent and you have taken a shower; or ad midday, after lunch; or the best situation would be to hear it during the resting day.

But it would be too easy. It’s much more interesting to hear it one day at 8 pm, when it’s completely dark, when you have spent all the journey hard-climbing the mountains to reach Gorazde and when the temperature is getting lower and lower. It’s much more exciting.

But when you hear it, there’s nothing else to do: you have to stop, remove all the stuff from the bike, turn it upside down and open the repair bag.

Luckily, I travel with a modest but experienced man who was able to solve the problem before ending up frozen! Now, it’s just a funny anecdote!