Taller 24h. (I)

Quan vas en bici, el fet de sentir un sorollet més de 20 vegades seguides acostuma a indicar perill! Per això sempre val més parar i fer un diagnòstic.

Després de 750 km. és plenament normal que les bicicletes tinguin alguna peça fatigada; i això és precisament el que ens va passar el dia 11 arribant a Manosque quan el Mateu no parava de sentir sorolls extranys a la seva cadena. Fent unes quantes pedalades analitiques va descobrir que hi havia una baula encallada. “Haurem de treure-la”. I dit i fet, amb una petita (però utilissima) eina multiusos va desmuntar la peça afectada i va tornar a enganxar la cadena amb un link especial. Semblava fàcil però sospito que no ho era tant.

IMG_1005

IMG_1014

Però la bici del Mateu encara ens tenia més sorpreses preparades. Ahir, quan les nostres cames clamaven baixada desesperadament (just a l’entrar a Itàlia), vam haver de deturar la marxa unes quantes vegades. “El parafang em toca amb la roda”. Primer el de davant, després el de darrere, altre cop el de darrere… Quin pal! Sort que al final el tema va quedar resolt en 3 o 4 parades tècniques però ens va quedar el dubte de si potser sortiria més a compte treure’l directament.

IMG_1045

A veure què passa. Això ho sabrem en properes edicions de Tallers 24h!

Cast: [Taller 24h. (I)]Cuando vas en bici y oyes un mismo ruido mas de 20 veces seguidas acostumbra a indicar peligro! Por esto siempre es mejor parar y hacer un diagnostico.

Después de 750 km. es plenamente normal que las bicicletas tengan alguna pieza fatigada. Y eso es lo que le paso a la bici de Mateu el dia 11 llegando a Manosque. Él no paraba de oir ruidos en su cadena y pedaleando analiticamente descubrio que habia un eslabon atascado. “Tendremos que sacarlo”. Y asi lo hizo. Con una pequena (pero gran) herramienta multiusos sustituyo la pieza afectada y reengancho la cadena. Parecia facil pero sospecho que no lo era tanto.

Pero la bici de Mateu tenia mas sorpresas para nosotros. Ayer, bajando del Colle della Maddalena (justo entrados en Italia) tuvimos que parar unas cuantas veces. “El guardabarros me roza con la rueda”. Delante, detras, detras otra vez… Qué palo! Resolvimos el tema en 3 o 4 paradas pero nos quedo la duda de si no nos saldria mas a cuenta quitarlo directamente. A ver qué pasa…


Eng: [24 hours repair shop (I)] Hearing the same noise more than 20 times while ridding a bike could signify that you’re in a trouble. That’s why it’s always better to stop and analyze it.

After 750 km it’s not strange that a bike have some mechanical problems. And that happened to Mateu’s one the 11th day nearby Manosque. He had to remove a link of his chain and put it together again. It looked easy but I suspect that it wasn’t so.

And yesterday, descending the Colle della Maddalena (already in Italy) we had to stop few times. “The spoiler is doing strange noises”. On the front, on the back… Shit! We finally solve it in 3 or 4 stops but we still think that, maybe, the best would be to remove it. We’ll see…