Pedalo ergo endrapo (I)

La primera norma alimentària del bon cicloviatger és menjar en tot moment allo que et vingui de gust.

No ens enganyem, les barretes energètiques MAI venen de gust i és per aixo que nosaltres les hem eliminat completament de la nostra dieta. Aqui hem vingut a passar-ho bé!

De bon mati, quan encara tenim el cos adormit, l’enganyem amb alguna galeta o alguna torrada amb patè i ens posem a pedalar. No és fins al cap d’una horeta que fem parada oficial, amb tè i cafè, i quelcom més consistent.

Cap a les 12 s’acosta el moment dels fruits secs o de la fruita que hem pogut comprar pel cami (les carreteres estan plenes de paradetes amb Fruits et legumes du terroir): nectarines, raïm, prunes… qualsevol fruita és bona per agafar una mica de forces!

I a les 14h… el rellotge corporal demana un STOP: cal dinar i descansar les cames mitja horeta. Aleshores és el torn de l’entrepà del dia que, segons la disponibilitat del nostre rebost, pot abarcar un ventall amplissim. Des  d’entrepà de pernil salat (català) a un delicios entrepà vegetal (fet a base de tomàquet, alvocat i formatge de la regio); passant per un pa amb tomàquet i tonyina o sardines. La qüestio és ingerir una bona dosi d’energia per la tarda!

I quan s’acaba la jornada… quan el cos només demana posicio horitzontal a tope… aleshores és moment de treure el fogonet, una llauna de menjar precuinat (raviolis, baked beans, tartiflette…) o una sopa de sobre i modificar-ho al gust. Una mica de botifarra tarregada pot fer que una pobre sopa d’Ave con fideos sembli una escudella digna de la millor de les àvies; i uns trossets de formatge amb nous trinxades poden convertir uns raviolis tristons en un sopar bonissim i energètic.

Tot és qüestio d’imaginacio!!
*els teclats comencen a canviar, és a dir que ens haureu de perdonar algunes faltes!

baguette velo

La baguette viatja sempre sobre les alforges

 

floor kitchen

Un dels nostres millors entrepans: el vegetal!

 

Sopar

Fogonet, carmanyola, encenedor i un pessic d'imaginacio

 

cast: (Pedaleo ergo devoro!) La primera norma alimenticia del buen cicloviajero es comer en todo momento lo que te apetezca.
No nos enga(ny)emos, las barritas energéticas nunca apetecen! Es por esto que nosotros las hemos eliminado completamente de nuestra dieta! Estamos aqui para pasarlo bien!
Por la ma(ny)ana solemos enga(ny)ar un poco el estomago con galletas o tostadas con paté hasta que desayunamos mas ampliamente una hora después. Sobre las 12 es momento para una pieza de fruta (que compramos en las paraditas de la carretera) o unos frutos secos y a la hora de comer, sobre las 14h… el bocadillo del dia: pan con tomate y cualquier complemento que tengamos en las alforjas: jamon, aguacate y queso, sardinas, atun… lo que la despensa dé de si!
Y al final de la jornada… cuando el cuerpo solamente pide posicion horizontal… sacamos el hornecillo y nos cocinamos alguna lata o alguna sopa de sobre ali(ny)ada al gusto: con un poco de butifarra, con queso y nueces… la cuestion es cenar algo rapido, bueno y energetico!
Todo es cuestion de imaginacion!

Eng: (I pedal ergo I devour) The first diet rule of any bike traveler is to eat all the time what you really want. Do not deceive us, energy food is not an appetizing solution! That’s why we have eliminated it from our trip diet! We want to have fun!
When we get up we start with some biscuits or toastes but we stop riding about an hour later to have a coffee and a tea and something more. At 12 we eat some dried fruit or fruit we have bought on tour (such as peaches, plums or grapes) and at lunchtime (normaly arround 2pm.) we prepare a sandwich which, depending on the day, can have either spanish ham, cheese, tuna fish or sardines within others!
And at the end of the day… when we only want to go to bed… we take our camping gas and we prepare a dried soup or any kind of tinned food adding saussiges, cheese or other good and energetic complements!
It’s important to cook with imagination!